Forbrukslån og refinansiering

Når du endelig har funnet kimen til problemet I familieøkonomien og har innsett at du betaler altfor mye penger til dyre lån, kastet du deg over internett og fant en side som loan.no eller andre. Disse sidene formidler forbrukslån, som hjelper deg med å få låneproblemene dine under kontroll. Forbrukslån er ikke så dyrt, og i hvert fall ikke så dyrt som kredittkortlån, lån til famille eller lån fra lånehaier rundt omkring i storbyene.

Når du sitter der og ser over hvor mye penger du trenger er det flere ting du må huske på. Lån kun det beløpet du trenger. Hvis du låner mer penger enn du trenger så må du fortsatt betale tilbake alle pengene. Det kan være kjedelig og ikke få ut noen mer penger enn det du trenger for å refinansiere. Det frister nok å ta ut litt mer slik at du også kan kjøpe den en fet bukse, eller ta med en sykkel på lasset. Det er for så vidt ikke noe problem med denne løsningen, men du må bare huske på at alt må betales tilbake.

Hva trenger vi?

Det gjør at du må vurdere selv om det lønner seg å ta opp dette ekstrabeløpet. Gå igjennom hele økonomien og gå igjennom dine behov. Lag gjerne en liste over alt det du ønsker deg og vil ha. Deretter går du igjennom listen en gang til og ser etter om du trenger alt det du ønsker deg. Vi mennesker er ofte bygd slik at vi ønsker oss mange ting, men vi trenger ikke alle tingene vi ønsker oss. På denne måten kan vi hige etter mer enn det vi trenger. Det kan fort lede oss inn i fristelser, som igjen tar oss inn i problemer. Når du har strøket ting du ikke trenger kan du gå over listen igjen og finne ut nøyaktig hvor mye ekstra penger du trenger for å fikse opp i økonomien.